آنتن لوگاریتمی موبایل یک آتن چند منظوره جهت‌دار می‌باشد که معمولا برای ارائه پوششی بالا در سراسر مناطق داخلی طراحی شده است. این آنتن به شیوه‌ی ذوزنقه‌ای شکل طراحی شده که شامل تعدادی از شاخه‌های فلزی ناپیوسته است که طول آنها به تدریج افزایش می‌یابد. آنتن لوگاریتمی شباهت‌هایی به آنتن یاگی نیز دارد گرچه روش کار آن‌ها متفاوت است. در آنتن‌های لوگاریتمی اضافه شدن یک المنت باعث افزایش قابل توجه پهنای باند شده است. آنتن‌های لوگاریتمی(Super Logarithm Antenna) می‌توانند در شرایط متفاوت آب و هوایی به خوبی کار کنند. این آنتن‌ها معمولا فرکانس 800 تا 2500 را به خوبی پوشش می‌دهد.

حسینی / موبایل ریپیتر

نقش آنتن لوگاریتمی موبایل در تقویت آنتن تلفن همراه

آنتن‌های لوگاریتمی می‌توانند در دو کاربرد گیرنده و فرستنده استفاده شوند. آنتن لوگاریتمی هنگامی که در سیستم تقویت کننده آنتن موبایل قرار می گیرد، عنوان آنتن فرستنده (داخلی) استفاده می شود. وظیفه آنتن فرستنده این است که سیگنال تقویت شده را از ریپیتر موبایل گرفته و در فضایی که سیگنال ضعیف‌تر از آن بود ارسال کند. آنتن داخلی همچنین سیگنال‌هایی را از گوشی‌های موبایل موجود در منطقه دریافت و آن‌ها را به دستگاه تقویت کننده آنتن موبایل می‌فرستد. دستگاه تقویت کننده نیز آن‌ها را تقویت می‌کند و برای ارسال مجدد به دکل‌های تلفن همراه خارجی به آنتن خارجی می‌فرستد. در یک سیستم تقویت کننده سیگنال تلفن همراه، آنتن لوگاریتمی موبایل می تواند به عنوان آنتن گیرنده نیز استفاده شود. ارتباط آنتن لوگاریتمی با BTS به شیوه بی‌سیم می‌باشد.

خرید آنتن تقویتی موبایل

آنتن‌های موبایل بر چه اساسی دسته‌بندی می‌شوند؟

1) محدوده‌ی فرکانسی: آنتن‌های فرستنده و گیرنده معمولا بر اساس فرکانس شبکه (محدوده فرکانسی) دسته‌بندی می‌شوند. شبکه‌های فعال در ایران شامل همراه اول، ایرانسل، تالیا و رایتل بر روی فرکانس های ۰ ، ۱۸۰۰ و۲۱۰۰ مگاهرتز(Mhz) فعال هستند؛ گرچه گفتنی است که در حال حاضر در بسیاری از استان‌ها تمام اپراتورها تنها از فرکانس ۰ جهت برقراری ارتباط تلفن همراه استفاده می کنند.

2) راندمان (Gain): راندمان یکی از پارامترهای اساسی آنتن است که بازده الکتریکی آنتن (electrical efficiency) و جهت‌داری (Directivity) آن را در قالب یک پارامتر که معمولا عدد است ترکیب می‌کند. گاهی نیز راندمان لزوماً بازده الکتریکی آن را نشان نمی‌دهد . در این زمان معمولا کاربرد آن در حالت گیرندگی آنتن مد نظر است، به گونه‌ای که توانایی آنتن برای دریافت امواج از یک جهت مشخص و عدم دریافت امواج تداخل‌گر از جهت‌های دیگر، در نظر است.

3) کاربرد آنتن: معمولا آنتن‌هایی که در سیستم تقویت سیگنال تلفن همراه استفاده می‌شوند، از نظر کاربرد به دو نوع فرستنده (داخلی) و گیرنده (خارجی) تقسیم می‌شوند. وظیفه آنتن خارجی، دریافت سیگنال و ارسال آن به دستگاه ریپیتر موبایل است. وظیفه آنتن داخلی دریافت سیگنال تقویت شده از دستگاه رپیتر و ارسال آن در منطقه مورد نیاز است.